Takaful Am Keluarga Korporat

Kenapa Jumpa Ramai Agent?

Kalau seorang Adviser sudah cukup!
Kadangkala nak mencari pelan perlindungan takaful yang terbaik boleh memeningkan kepala. Lebih-lebih lagi perlu jumpa ramai agent. Masing-masing mengatakan produk mereka bagus. Akhirnya, anda sendiri tak dapat buat keputusan dan sehingga kini masih tidak mencarum pelan takaful. Ia merugikan!

Usah bimbang, saya boleh bantu anda bandingkan sehingga 9 syarikat takaful tanpa bias dan memberikan sehingga 3 cadangan yang terbaik dan bersesuaian mengikut keperluan dan budget anda.
Salam Perkenalan
Hai, nama saya Muhammad Afif Bin Mohd Said, seorang Perancang Kewangan (Financial Adviser, FA) yang bernaung di bawah firma syarikat kewangan Capspring Temasik Financial Group Sdn Bhd yang berpusat di Kota Damansara.

Sebagai FA, saya dibenarkan untuk mempunyai akses hampir semua syarikat insurans dan takaful yang berada di Malaysia ini tetapi saya lebih fokus kepada hanya syarikat takaful. Jadi, saya boleh bantu anda sediakan pakej perlindungan sama ada untuk diri sendiri, keluarga, harta-benda dan juga korporat. Hubungi saya untuk kita berjumpa!

Pelan Perlindungan

Takaful Keluarga

Dapatkan dana perubatan sehingga jutaan ringgit yang boleh bantu anda biaya kos rawatan hospital ketika sakit atau kemalangan serta akses kepada jaringan hospital swasta di seluruh Malaysia yang menjadi panel kepada syarikat takaful yang dipilih, apabila anda mencarum pelan medical card.

Baca Selanjutnya

Sediakan dana ratusan ribu mahupun jutaan ringgit buat keluarga tercinta meneruskan kehidupan dalam keadaan senang seperti sediakala, sekiranya suatu hari nanti anda terpaksa meninggalkan mereka buat selama-lamanya (kematian)

Baca Selanjutnya

Pernahkah terfikir apakah yang bakal terjadi sekiranya kita jatuh sakit dan terlantar serta diberhentikan kerja kerana sudah tidak fit lagi untuk bekerja, tetapi segala keperluan kehidupan masih perlu dibayar/ ditanggung dan ada tambahan kos untuk mengubati penyakit di alami atau mungkin juga perlu renovasi rumah, supaya sesuai untuk laluan kerusi roda/ katil bergerak?

Jika situasi ini berlaku, apakah sumber dana yang boleh kita harapkan? Pampasan sakit kritikal & kanser adalah salah satu sumber yang boleh membantu. Mohon hari ini sementara sihat.

Baca Selanjutnya

Kalau jatuh sakit dan perlu warded hospital selama 10 hari, adakah cuti sakit anda dibayar? Atau, jika kemalangan, cedera parah dan doktor bagi mc 2 bulan, adakah cuti sakit anda dibayar?

Ketahui bagaimana takaful boleh menggantikan gaji anda ketika sakit atau kemalangan, walaupun gaji dari kerja hakiki dipotong atau tidak dibayar kerana cuti sakit.

Baca Selanjutnya

Pelan Perlindungan

Takaful Am

Takaful kenderaan anda sudah hampir tamat? Dapatkan perbandingan manfaat dan harga dari beberapa syarikat takaful sebelum renew. Kenderaan seperti kereta, motorsikal, lori atau bas adalah boleh

Baca Selanjutnya

Jangan ambil risiko pergi ke negara orang tanpa ada apa-apa perlindungan takaful. Dapatkan takaful travel untuk peace of mind sebarang risiko buruk yang boleh berlaku sepanjang perjalanan anda pergi dan pulang semula ke tanah air

Baca Selanjutnya

Kerjaya professional seperti doktor, peguam, jurutera, arkitek dan tak lupa juga agent insurans / takaful sangat berisiko. Satu kesalahan atau kesilapan boleh meranapkan kerjaya anda. Lindungi kerjaya anda dengan pelan professional indemnity ini

Baca Selanjutnya

Lindungi rumah dan barangan dalam rumah anda dari musibah yang boleh berlaku seperti kebakaran, kecurian, bencana alam dan lain-lain lagi dengan pelan perlindungan ini

Baca Selanjutnya

Anda sebagai kontraktor mendapat projek puluhan ribu mahupun jutaan ringgit dan ingin melindungi projek ini dan para pekerja, sepanjang projek ini berjalan. Lindunginya dengan pelan perlindungan ini

Baca Selanjutnya

Kemalangan boleh berlaku pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. Lindungi para pekerja anda atau para peserta untuk sesuatu event yang anda anjurkan atau murid-murid serta guru-guru di sekolah anda, dengan pelan perlindungan ini

Baca Selanjutnya

Lindungi perniagaan anda dari pelbagai musibah yang boleh menjejaskan kelancaran perjalanan perniagaan anda. Antaranya adalah seperti:

  • kebakaran & kecurian
  • equipment all risks
  • erection all risks
  • fidelity guarantee
  • money
  • plate glass / glass door
  • machinery breakdown
  • boilers & pressure vessel
  • workmen’s compensation
  • Public / Product Liability
Dan lain-lain lagi

Baca Selanjutnya

Pelan Perlindungan

Takaful Korporat

Sebagai majikan, tambat kesetiaan para pekerja dengan menyediakan perlindungan takaful kepada mereka yang merangkumi pampasan nyawa, pampasan sakit kritikal dan kad perubatan hospital & klinik

Baca Selanjutnya

Kehilangan pekerja yang menjadi tunjang utama atau penggerak utama hala tuju syarikat bakal merisikokan masa depan syarikat. Lindungi pekerja atau key-person tersebut dengan perlindungan hibah takaful untuk syarikat atau lebih dikenali dengan key-man takaful.

Baca Selanjutnya

Masa terbaik mohon takaful adalah 10 tahun yang lalu, tetapi jika sudah terlepas, masa kedua terbaik untuk mohon adalah hari ini!
Afif Said
Financial Adviser

Blog

Takaful Korporat

3 Sebab Anda Perlu Dilindungi Takaful

Artikel ini membincangkan tiga sebab utama mengapa anda perlu dilindungi oleh Takaful dan bagaimana ia boleh membantu anda menghadapi risiko kewangan yang tidak dijangka. Baca lebih lanjut untuk mengetahui bagaimana Takaful boleh memberikan ketenangan fikiran dan memastikan kewangan anda dan keluarga sentiasa terjamin.

Read More »
Takaful Keluarga

Tips Memilih Takaful 2024

Tips Memilih Takaful 2024
1. Beli takaful pastikan tak lebih 10% gaji
2. Jangan beli ikut ‘brand’
3. Beli caruman rendah tapi ada perlindungan tinggi

Read More »

Hubungi saya

Afif Said

+60194988352
(Tekan button whatsapp di sebelah kiri untuk berhubung dengan saya)
houseoftakaful.com @ 2024